Bli kjent med Jonas Svendby

Bli kjent med Jonas Svendby

Publisert av NMK Rallykomite den 19.03.20. Oppdatert 09.03.22.

NAVN: Jonas Svendby
ALDER: 36
BOSTED: Skotterud
KLUBB: NMK Aurskog- Høland

FORTELL LITT OM DEG SELV: Holdt på med motorsport i 20 år. Startet i bilcross som 16 åring, og har også kjørt noen sesonger i rallycross kl 3 med en Volvo 240. Vært leder for hastighetsgruppa i egen klubb igjennom mange år, men er nå over i hastighets komiteen i NMK sentralt. Fra 2020 er det kun rally som gjelder, da bilcross og rallycrosshjelmen er lagt på hylla. Jeg er gift, har to gutter på 10 og 12 år, og jobber som prosjektleder innom salg for Magnor Vinduet.

NÅR STARTET DU MED RALLY?: Mitt første løp var Aurskog-Høland rally i 2016, med leid bil fra Steve Røkland. Vi ledet debutantklassen med 48 sekunder etter 4 prøver, men drar av og ut på et jorde på SS 5. Kom oss til service, men måtte bryte. Kjøpte egen bil i 2018, og kjørte litt sprint og Sommer Rally Grimstad, for å sikre C fører lisens.

HVILKEN BIL/KLASSE KJØRER DU I?: Jeg kjører en Nissan Almera GTI som Jo Inge Bakken bygget til Almera Cupen i 2000. Den er oppgradert en del siden den tiden, men blir for veik til å henge med i en tøff klasse 11. Vi får se hva som skjer utover året, men det finnes planer for en annen bil etter hvert.

STØRSTE OPPLEVELSE INNEN RALLY: Det må være å komme igjennom Aurskog- Høland rally i 2019. Ble stående uten kartleser to dager før start, og Monica Sætra steppet inn på kort varsel. Hun hadde kurset, men aldri lest en note i en rallybil før. Hun klarte seg kjempebra, og vi fullførte. Resultatmessig var det ikke noe å henge i grana, men det var en bra opplevelse å komme seg igjennom en NM runde med de forutsetningene vi hadde. Monica ble med videre, og vi kjører sammen hele 2019.

DÅRLIGSTE MINNE?: Finnskogen 2019!!! Vi ødela girkassa i et gupp allerede etter noen kilometer på SS 1 Varaldskogen. Prøvde å komme oss til service med de girene vi hadde, men det endte med norgeshistoriens mest klønete avkjøring på SS 3. Da var dagen over 😉

MÅLSETNING FOR ÅRET?: Vi skal kjøre så mye løp vi kan i år. I NM er vel ikke sjansen så stor for å oppnå noe særlig resultat, men har et lite mål om å klare en pallplass i C fører cupen totalt.